A Ryanair vezetősége bejelentette, hogy terveik alapján drasztikusan növelni fogják jelenlétüket a német piacon, melynek eredményeképpen a közeljövőben mintegy húsz központi repülőtérre közlekedtetne járatokat az ír vállalat.

Kenny Jacobs, a Ryanair marketingért felelős vezérigazgató-helyettese elárulta, hogy Frankfurt kivételével hamarosan minden nagyobb német repülőtéren meg fognak jelenni a társaság Boeing 737-800-as repülőgépei.

Az ország legnagyobb legikikötőjét a Ryanair minden bizonnyal a magas árak miatt fogja mellőzni, továbbá az is egy indok lehet, hogy a nem messze elterülő Frankfurt-Hahn repülőtéren is üzemel egy bázisa a low-cost társaságnak.

A Ch Aviation hírportálnak elmondott információk alapján a müncheni repülőtérrel már meg is kezdték a tárgyalásokat egy esetleges bázis kialakításáról, ahol jelenleg a megfelelő résidőket keresik az akár kétszámjegyű járat mennyiség hatékony kiszolgálásához.

A hír mindenképpen rosszul érintheti a nagyobb európai légitársaságokat, illetve a „házigazdát”, azaz a Lufthansát, mely jelenleg is azon fáradozik, hogy leányvállalatát, a részben low-cost elvek alapján működő Eurowings-et megreformálja, úgy hogy az üzemelés szintén a legnagyobb német repülőterekre összpontosuljon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!