A magyar utasok számára további úti célt kínál a nyáron a Ryanair azáltal, hogy Billundot is felvette nyári menetrendjébe.

Az első járat ma, május 16-án indult a magyar fővárosból. Billund csupán egy a Budapestről közlekedő ír diszkont légitársaság, a Ryanair 30 útvonala közül, így hozzájárulva a turizmus növekedéséhez Magyarországon. A Ryanair heti három alkalommal indítja billundi járatát: szerdán, pénteken és vasárnap.

Az első járat budapesti indulását a Budapest Airport a hagyományos szalagátvágással, a személyzetnek átadott különleges Lego-tortával és az immár szintén hagyománynak számító tűzoltó vízsugaras köszöntéssel üdvözölte. A Ryanair személyzetének a Lego-kockát formázó tortát Patrick Bohl, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője adta át a ferihegyi betonon, közvetlenül az indulás előtt. A mostani billundi járattal összesen harmincra emelkedett a Ryanair által Budapestről repült desztinációk kínálata.

A mai naptól kezdődően a magyar utasok is kikapcsolódhatnak a billundi LEGOLAND® élményparkjában, amely egyike Dánia legfontosabb turisztikai célpontjainak és tökéletes helyszín családi nyaraláshoz vagy rövidebb kikapcsolódáshoz is. Billund üzleteinek széles választékával, a környező vidék természeti szépségeivel, a szomszédos városok pedig egyéb lehetőségek széles tárházával, mint például múzeumok, állatkert, bárok, éttermek várja az oda látogatókat.

Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója hozzátette. „Bizonyos vagyok abban, hogy a Ryanair új, billundi járatát hamar megkedvelik az utasaink, hiszen különleges szépségű dán városkába juthatnak el mostantól Budapestről. Akár a LEGOLAND® parkban tett látogatás, akár egy hosszú hétvége Dániában éppolyan élményt ígér a magyar utazóknak, mint ahogy Budapestet is hamar megkedvelik a dán vendégek, különösen, hogy újabb közvetlen járat kezdte meg mostantól működését.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Katarzyna Gaborec a Ryanair kereskedelmi és marketing vezetője elmondta: “A Ryanair örömmel jelenti be új billundi retúr járatát a nyári menetrendben Budapestről. Magyar utasainknak most még több lehetősége van 2012-es nyaralásunk helyszínének megválasztásához. A magyar utasok ellátogathatnak a billundi LEGOLAND® élményparkba, amennyiben a Ryanair alacsony jegyárait és “nincs üzemanyag felár” garanciáját választják Budapestről egy másik izgalmas helyre. Javasoljuk, hogy azonnal foglalja le jegyét a ryanair.com honlapján.”

Billundi járatnyitás – Fotógaléria

Fotók: Bodorics Tamás – AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!