Biometrikus adatokon alapuló csomagleadót alakított ki az Air New Zealand az aucklandi repülőtéren, a poggyászt egy arcról készült felvétel után lehet leadni.

Fotó: Air New Zealand Facebook | © AIRportal.hu

Fotó: Air New Zealand Facebook

Az International Airport Review cikke szerint egy biometrikus kamera felvételt készít a poggyász tulajdonosáról, az adatokat egyezteti, és ha minden rendben van, akkor az utas felteheti a poggyászát a szállítószalagra, majd a mérés után a rendszer automatikusan továbbítja azt a megfelelő helyre.

Ezzel szinte a teljes utasfelvételi folyamat automatizálva lett Auckalndben, hiszen az Air New Zealand utasai saját maguk scannelhetik be az útlevelüket, és készíthetnek a kihelyezett automatákkal ujjlenyomatot. Ehhez a folyamathoz csatlakozott most az automatizált poggyászleadó is.

Arról a hírek nem szólnak, hogy a rendszer mellett továbbra is szükség van-e a poggyászszalag használatára, illetve arról sem, hogy milyen adatokat egyeztet a kamera a rendszerekkel. A légitársaság és a repülőtér egyelőre öt automata poggyászleadót helyezett üzembe, de a jövő év során további nyolcat állítanak üzembe.

John Whittaker, a légitársaság menedzsere a lapnak azt hangsúlyozta, hogy a rendszerek beállítása az utasok zökkenőmentes repülőtéri adminisztrációját hivatott szolgálni, emellett jelentősen csökkenti a várakozási, az utasfelvételi és poggyászleadási folyamathoz szükséges időt is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szaklap cikkében megjegyezte, hogy a múlt hónapban a repülőtéren már bevezették az Airband nevű karszalagot, amelyet egyedül utazó gyerekek használhatnak. Az okos karszalag szöveges üzenetet küld az őröknek arról, hogy a szalag viselője hova utazik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!