Az Air New Zealand ultrahosszú járatainak turista osztályú utasai 2024 szeptemberétől vehetik igénybe az Economy Skynest fekvőhelyeit.

A légitársaság a Washington Postnak adott nyilatkozatában árult el néhány új részletet a 2020 elején már bejelentett termékéről.

Eszerint az Economy Skynest 2024 szeptemberétől válik elérhetővé az ultrahosszú járatokat teljesítő repülőgépeik fedélzetén, az újonnan átvett 787-esek mellett a légitársaság meglévő Dreamlinerein és Boeing 777-300ER-jein is kialakítanak egy-egy fülkét.

Az Economy Skynest hat utas számára biztosít teljesen vízszintes fekvőhelyet, egymás fölött három-három ággyal.

Forrás: Air New Zealand

Mint a bejelentés idején írtuk, az ágyak hossza két méter, a fekvőfelületek szélessége a vállrésznél pedig 58 centiméter (a lábrésznél szűkebb). Mindegyik ágyfelülethez elhúzható függöny, teljes méretű párna, lepedő és takaró tartozik majd, az utasok füldugót is kapnak. A kabinokba az elalvást segítő színű és intenzitású világítást szerelnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ágyakat egyedi szellőztető fúvókákkal, olvasólámpákkal és a saját eszközök töltésére szolgáló USB-aljzatokkal is felszerelik.

Az alvókabin a prémium turista és a normál turista szekció között helyezkedik majd el. (Forrás: Air New Zealand)

Az Economy Skynest használatát a turista osztályú foglalásokhoz külön adhatják hozzá az utasok, plusz díj ellenében, a fekhelyek 4 órás időtartamra foglalhatók, ezek között félórás szünetek vannak, amíg a légiutas-kísérők elvégzik a helyiség tisztítását és az ágyak áthúzását.

A légitársaság pontos árakat egyelőre nem közölt, de arra számít, hogy az Economy Skycouch termékéhez hasonlóan (amikor az utas három egymás melletti széket lefoglalhat, és az üléslapok lábtérből felhajtható toldásával ezeket ággyá alakíthatja) ezt a megoldást is átveszik majd más cégek.