A turista osztályon ülni nem tartozik a legkényelmesebb utazási élmények közé, főleg, ha az utas korábban már megtapasztalta a magasabb komfortosztályok nyújtotta szolgáltatásokat, de egyes légitársaságok igyekeznek az olcsóbb jegytípust választóknak is komfortos környezetet teremteni repülés közben.

Az alábbi légitársaságok az általánosan elterjedt, megszokott szolgáltatások mellett igyekeznek egy kicsit többet nyújtani versenytársaiknál, vagy extra élményt belecsempészni az utazásba.

Southwest

Forrás: Southwest

Az amerikai diszkont légitársaság fedélzetén bármikor érheti meglepetés az utazót – függetlenül attól, melyik jegytípust vásárolta meg, ugyanis a fedélzeten olyankor élő koncertet ad egy-egy zenekar.

A „Live at 35” nevű programban feltörekvő énekesek, zenekarok szórakoztatják az utazóközönséget random időpontokban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság továbbá minden utasának két feladható poggyászt kínál ingyen, és a nyilatkozatok szerint nem is kívánnak ezen változtatni a közeljövőben.

Asiana

A dél-koreai Asiana Airlines igen magasra teszi a mércét, ha fedélzeti kiszolgálásról van szó.

A cég különböző járatain egészen különleges kiegészítő szolgáltatásokat nyújt, amelyeket a jegyet foglaló utasok előre láthatnak.

Ilyen például a sommelier, a mágus-bemutató és -iskola, vagy a manikűrözés és arckezelés. Ezek a szolgáltatások minden osztály utasai számára elérhetők.

Emirates

Forrás: Emirates

A légitársaság számára fontos, hogy az egyedül utazó gyermekek ne csak biztonságban érkezzenek meg a célállomásra, de emlékezetes is legyen számukra a repülés.

Ezért a szülők, amennyiben előre jelzik a jegy vásárlásakor, kérhetnek speciális menüt a gyerekeknek, sőt, amennyiben születésnapról van szó, tortát is szolgál fel a személyzet utazás közben.

Mindezek mellett még polaroid felvételt is készítenek a felejthetetlen élményért.

Air New Zealand

Forrás: Air New Zealand

Bár a légitársaság Economy Skycouch elnevezésű szolgáltatása nem ingyenes, segítségével az utas lefoglalhat egyszerre három ülést, amelyet ággyá alakíthat.

Ebben az esetben az egész sor az utas rendelkezésére áll, és kényelmesen kialakítható nem csak fekvőhellyé, de játszófelületté a gyerekeknek, vagy egyszerűen csak egy kényelmes pihenővé. A személyzet párnát és takarót is biztosít a teljes ellazulásért.

Foglaláskor különböző kategóriák közül lehet választani az alapján, hogy az utas egyedül, a párjával vagy éppen gyerekkel szeretné igénybe venni a szolgáltatást.