A tesztidőszak után minden járatán elérhetővé teszi a középső ülés blokkolását a Eurowings, 18 eurótól online is lehet foglalni.

Az elmúlt hetekben tesztelte a Lufthansa-csoport fapados légitársasága, a Eurowings azt, hogy az utas blokkolhassa a középső ülést, így elkerülve, hogy mellé üljön egy idegen. A kezdeményezés rendkívül nagy népszerűségnek örvendett: több mint ötezren éltek a lehetőséggel úgy, hogy nem csaptak neki különösebb hírverést, és a telefonos ügyfélszolgálattal kellett erről egyeztetni.

Ennek tükrében a diszkont cég szeptembertől minden járatára kiterjeszti a szolgáltatást, amelyet online, a jegy vásárlásakor lehet majd megvenni 18 euróért.

Jens Bischof vezérigazgató szerint Németországban a koronavírus-járvány óta nincs olyan, hogy ultrafapados cég, legalábbis ami a tömött kabinokat illeti, a légitársaság utasai sokszor nagyobb kényelemre és távolságtartásra vágynak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbus A320-as típuscsaládba tartozó Eurowings-gépek fedélzetén eddig csak az üzleti osztályon volt lehetőség a szomszéd ülés blokkolására, ott a jegyárban benne volt a középső ülés üresen hagyása, mint ahogy a legtöbb európai hálózatos társaságnál is a 3-3-as széksorokban.

A járvány kezdeti szakaszában sokszor szóba került a középső székek blokkolása a megfelelő távolságtartás érdekében, a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) legalábbis ezt szintén felvetette a légitársaságoknak. Az ötlet azonban viszonylag gyorsan elvetélt, pár kivételtől eltekintve Európában végül senki nem vezette be a mai napig.