Ismét a seattle-i gyár termékeit választotta a Bank of China tulajdonában lévő szingapúri lízingcég, így tovább nőtt az amerikai típusokra szóló rendelésállománya.

A BOC által jelenleg rendelés alatt álló Boeing repülőgépek. (Fotó: Boeing Company) | © AIRportal.hu

A BOC által jelenleg rendelés alatt álló Boeing repülőgépek. (Fotó: Boeing Company)

A megállapodás 11 darab B737 MAX 8-ra és ugyan ilyen mennyiségű B737-800-asra szól, amely a Boeing listaárai alapján egy 2,27 milliárd dolláros üzletet jelentetne, ez persze nem tartalmazza a gyártó által a vevő felé nyújtott kedvezményeket.

A megrendelésnek köszönhetően tovább növekedett a BOC az amerikai gyár repülőgépeire szóló rendelésállománya, amely így összesen típus szerinti bontásban 2 darab Boeing 777-300ER-t, 61 Boeing 737 Max 8-at és 41 Boeing 737-800-ast takar.

„A most leadott rendelés is tökéletesen szemlélteti, hogy továbbra is hiszünk a 737 MAX család teljesítményében és megbízhatóságában” – mondta el Robert Martin, a BOC Aviation ügyvezető igazgatója. – „ A 737 Next Generation család eddig is nagyon vonzó volt az ügyfeleink számára, a 737 MAX-szal egy olyan technológiába fektetünk bizalmat, ami ki tudja elégíteni vásárlóink hosszútávú elképzeléseit.” – tette hozzá.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A BOC Aviation mindezek mellett az Embraer és Airbus gyárak típusait is lízingbe adja partner légitársaságai számára. A 737 MAX mellett a az új generációs hajtóművekkel ellátott keskenytörzsű legfőbb vetélytársára, az európai Airbus A320neo-ra is adott már le megrendelést.

A BOC Ázsia vezető lízingvállalataként jelenleg összesen 251 repülőgépes flottát kezel, melyet összesen 27 különböző légitársaság használ. A lízingcég flottájában 118 darab Boeing gép repül, köztük 95 példány a Boeing 737 Next Generation családba tartozik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!