Interaktív múzeumi relikviaként folytatja pályafutását az Aerolíneas Argentinas LV-ZYG lajstromú Boeing 737-200 típusú utasszállító repülőgépe, amely a Buenos Aires-i Tecnópolis parkban került kiállításra.

Még csak egy hete látogatható a Tecnópolisban, de máris nagy népszerűségnek örvend az a Boeing 737-200-as, amely egykor az Aerolíneas Argentinas flottájában teljesített szolgálatot. Az LV-ZYG lajstromú Boeing 1980-ban épült, a British Airwaysnél állt forgalomba, majd 2001 és 2009 között az argentin nemzeti légitársaság kis-, és középhatótávú útvonalain teljesített szolgálatot, míg ki nem vonták a forgalomból.

A klasszikus 737-est 2009 óta tárolták, sorsa sokáig bizonytalan volt, de végül az a döntés született, hogy a 2010 óta működő, Argentína tudományos és műszaki vívmányait bemutató Tecnópolis parkba kerül, amely egyébként Latin-Amerika legnagyobb ilyen jellegű létesítménye.

Az utaskabin vetített tájképpel. (Fotó: Aerolíneas Argentinas)


A repülőgép egyik különlegessége, hogy nem a nyugdíjazáskori, hanem a légitársaság 2010-ben bevezetett arculata szerint állították ki, amelyet aktív szolgálatban soha nem viselt, ugyanis az új festésminta a flotta Next Generation típusain jelent meg. A látogatók azonban nemcsak kívülről, hanem belülről is megtekinthetik a Boeinget, amely nem is akármilyen programmal várja vendégeit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A “becsekkolást” követően a fedélzetre lépéskor az utaskísérők valósághű köszöntésben és biztonsági tájékoztatóban részesítik az utasokat. A gép kabinablakait pedig úgy alakították ki, hogy azokon kitekintve LCD monitorok képe szimulálja a fel-, és leszállás, illetőleg a repülés fázisait. A lehető legteljesebb körű élmény érdekében a hanghatásról 5.1-es térhatású hangszórórendszer gondoskodik.

A 15 perces látványrepülést egyszerre 75-en próbálhatják ki, amelyet követően a látogatók a gép hátsó részében kialakított fedélzeti múzeumban videó bemutatók keretében ismerkedhetnek meg a nemzeti légitársaság történetével.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!