Véglegesítette Boeing 737-esekre szóló, az idei Farnborough légi szalonon megelőlegezett rendelését az Avolon lízingcég. Az írországi központtal működő vállalat összesen 25 darab repülőgépet rendelt.

Újabb megrendelést tudhat magáénak a Boeing Commercial Airplanes miután az Avolon lízingcég mintegy 2.4 milliárd dollár értékben rendelt a legújabb 737-es típusokból. A stamfordi székhelyű vállalat 10 darab 737-800NG, ugyancsak 10 darab 737 MAX-8 és 5 darab 737 MAX-9 típusra írt alá fix megrendelést. Az Avolon az idei Farnborough légi szalonon szándéknyilatkozat formájában jelezte igényét a most véglegesített gépbeszerzésre.

Az új MAX típuscsalád a Boeing legnépszerűbb keskenytörzsű típusának, a 737-esnek a továbbfejlesztett, új CFM International LEAP-1B hajtóművekkel szerelt változata, amely várhatóan 2017-ben áll forgalomba első üzemeltetőjénél, az amerikai Southwest Airlines-nál.

A Boeing a mostani üzlettel immáron 664 rendelést jegyez legújabb 737-es családjára. Az amerikai gyártó ígérete szerint a MAX 13%-kal lesz üzemanyag takarékosabb napjaink legköltséghatékonyabb típusainál. A jövőre nézve pedig – itt nyilvánvalóan elsősorban az Airbus A320Neo-ra utal a Boeing – 8%-kal lesznek alacsonyabbak az egy utasülésre levetíthető üzemeltetési költségei a típusnak.

Boeing 737 MAX-8 és MAX-9 (Fotó: Boeing Company)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!