Boeing 737 típusú repülőgépekkel bővíti keskenytörzsű flottáját az orosz nemzeti légitársaság. A ma bejelentett szándéknyilatkozat szerint igen jelentős, 50 gépre szóló lízingszerződést előlegezett meg az Aeroflot – adta hírül az Air Transport World internetes kiadása.

Komoly flottafejlesztés várható az Aeroflotnál, ugyanis 50 darab Boeing 737NG (Next Generation) típus lízingelésére szóló szándéknyilatkozotatott tett az orosz nemzeti légitársaság. A repülőgépeket az orosz állami tulajdonban lévő lízingcég, a Rostechnology leányvállalata adja bérbe. Az Aviation Capital Services 2013 szeptemberében kezdi meg az egyfolyosós Boeingek szállítását. A teljes flotta várhatóan 2017-ig bezárólag kerül átadásra Oroszország első számú légitársasága számára.

Az Aeroflot tájékoztatása szerint a Boeing 737-es típuscsalád legnagyobb, a -800-as, valamint a -900-as típusváltozatait fogják szolgálatba állítani. További műszaki részleteket azonban egyelőre nem árultak el. Előzetes feltételezesek szerint a repülőgépeket az Aeroflot belföldi útvonalakat teljesítő, flottájukat tekintve modernizálásra szorulú leányvállalatai számára kívánta beszerezni, de a szándéknyilatkozat aláírását követően kiderült, hogy az orosz nemzeti légitársaság a most megrendelt repülőgépek egy részét maga kívánja üzemeltetni.

A döntés igencsak figyelemreméltó, ugyanis a keskenytörzsű, kis-, és középhatótávú repülőgépek szegmensében az Aeroflot korábban az európai repülőgépgyár megfelelő típusa, az A320-as mellett tette le voksát, amelynek különböző változataiból több, mint 70 darab teljesít szolgálatot a SkyTeam-tag orosz légitársaságnál.

Forrás: ATW (2012. január 13.)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!