Még ebben az évben elindulhat a 9 Air, mely a Jiuyuan Airlines leányvállalataként kínál belföldi utakat. Az új, low-cost üzleti modellt követő légitársaság a Boeingnek szavazott bizalmat és 50 darab 737-est kíván birtokba venni.

A 9 Air típusválasztása érdekes, hiszen anyavállalata kizárólag Airbus A320-asokat üzemeltet és az új cég számára is ezt a típust kívánták megrendelni a Kínai Polgári Légügyi Hivatal (Civil Aviation Administration of China – CAAC) korábban kiadott működési engedélye szerint. A pálfordulás okai nem ismertek, de minden bizonnyal az üzemeltetési mutatók összehasonlítása miatt esett a választás a amerikai konkurencia gyártmányára, amely a későbbi rendelésekre is hatással lehet mindkét vállalat részéről.

A 9 Air idei elindulása Boeing 737 Next Generation változatokkal valósulhat meg, de a későbbiekben a legújabb MAX variánsokkal bővül a kínai légivállalat gépparkja.

Boeing 737 MAX gyári festésben, a 9 Air ebből a változatból is rendelt flottája számára. (Forrás: Boeing Company) | © AIRportal.hu

Boeing 737 MAX gyári festésben, a 9 Air ebből a változatból is rendelt flottája számára. (Forrás: Boeing Company)


A légitársaság kötelezettségvállalása a kínai hatóságok igenlő engedélyére vár, és ennek birtokában nem lesz akadálya a kantoni központú vállalat indulásának.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az low-cost társaság színre lépésével egy új egységes Boeing flottával rendelkező vállalat jön létre, amely a növekvő utazási igényekre kínál olcsó és gyors alternatívát egy igen dinamikusan fejlődő régióban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!