A Boeing repülőgépgyár és a cseh Travel Service légitársaság 2013. augusztus 7-én véglegesítette a fuvarozó korábbi szándéknyilatkozatában szereplő háromgépes Boeing 737 MAX rendelést.

Ha a gyár hivatalos honlapján található listaárakkal számolunk, akkor a rendelés összértéke meghaladja a 300 millió dollárt.

Az első sorban charter járatok lebonyolítására specializálódott légitársaság idén Párizsban, a Le Bourget-n jelentette be, hogy továbbra is a keskenytörzsű Boeing gépek üzemeltetése mellett dönt.

A mostani megrendeléssel együtt az amerikai gyár legújabb, még csak koncepcióként létező géptípusára már 1 498 darabos előjegyzést tudhat magáénak.

A Travel Service igazgatója, Roman Vik nyilatkozatában kiemelte, hogy a vállalat az utóbbi időszakban évről évre erősebbé válik, és ez elsősorban a rendkívül megbízható, és sokoldalú Boeing 737-es típusnak köszönhető. Hozzátette, hogy az új 737 Max típus nagy mértékben hozzájárul majd cége további fejlődéséhez, a típus a kiváló gazdasági mutatóinak köszönhetően.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!