Kitörő örömmel jelentette be a Boeing, hogy tárgyalásokba kezdett a kanadai WestJet légitársasággal, amely 65 darab Boeing 737 MAX típust készül rendelni flottája számára.

A megállapodás alapján, amelyet egyelőre még egyik fél sem erősített meg, 40 darab 737 MAX-8 és 25 darab 737 MAX-7 típusú keskenytörzsűt rendelne a fuvarozó az amerikai gyártótól.

Amennyiben a szándéknyilatkozatot konkrét megrendeléssé alakítják a felek, akkor a listaárakkal számolva körülbelül 6.3 milliárd dolláros üzlet jön létre és a WestJet a második olyan légitársasággá válik, amely a 737 MAX család 7-es verzióját fogja üzemeltetni.


Brad McMullen, a Boeing értékesítési igazgató-helyettese elmondta, hogy a 737-es típus már a kezdetektől fogva kulcsszerepet játszott abban, hogy a WestJet az egyik legsikeresebb légitársaság lehessen a régióban.

Hozzátette, hogy a 737 MAX megbízhatósága és gazdaságossága kiváló kombinációt fog alkotni a WestJet jó hírű, utasoknak nyújtott szolgáltatásaival, valamint azt is, hogy a Boeing rendkívül izgatottan várja, hogy az üzlet véglegesítésre kerüljön.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!