Legújabb szélestörzsű típusát, a Boeing 747-8 Intercontinentalt készül augusztustól forgalomba állítani londoni járatán a Korean Air. Az új generációs Jumbo eleinte csak hetente háromszor, szeptembertől pedig már a hét minden napján közlekedik majd a brit főváros központi repülőterére.

Boeing 747-8I és 777-300ER Korean Air színekben gyártói látványterven. (Forrás: Boeing Company) | © AIRportal.hu

Boeing 747-8I és 777-300ER Korean Air színekben gyártói látványterven. (Forrás: Boeing Company)

Az airlineroute.net járatinformációs portál közlése szerint a Korean Air augusztus 2-tól tette elérhetővé foglalási rendszerében a Boeing 747-8-ast, amely kezdetben a hét három napján, szerdánként, péntekenként és vasárnaponként fog a London Heathrowra repülni.

A SkyTeam légiszövetséget erősítő dél-koreai légitársaság jelenleg Boeing 777-300ER gépeivel közlekedik Londonba, megtartva a típust szeptember 1-jéig, amikortól is már minden járatot a még nagyobb, négy-hajtóműves Boeing 747-8-as vesz majd át a tervek szerint.

A Korean Air, amely az első olyan üzemeltető lesz, amelynek flottájában a 747-8-as utas-, és teherszállító változata egyaránt megtalálható összesen 10 darab 747-8 Intercontinentalt rendelt a Boeingtől. A Korean Air Cargo ezek mellett üzemeltet öt darab 747-8F gépet. Az elsőt 2012 februárjában, a legutóbbit pedig 2014 márciusában vették át.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A koreaiak utasszállító 747-8-asainak fedélzetén, amely összesen 368 utas befogadására lesz alkalmas három komfortosztály közül lehet választani. Hatan foglalhatnak helyet az első, negyvennyolcan a üzleti és háromszáztizennégyen a turista osztályon. A londoni járaton is közlekedő Boeing 777-300ER a légitársaság flottainformációs adatbázisa alapján ennél 77 utassal kevesebbet tud a fedélzetére venni, annak ugyanis csak 291 fős az utaskapacitása, szintén három-osztályon.

Boeing 747-8 Intercontinentalt mindössze ketten, a Lufthansa és az Air China üzemeltet jelenleg. Az idei évben azonban várhatóan két légitársasággal is gazdagodik az üzemeltetők köre, mivel nemcsak a Korean Air, hanem az orosz Transaero Airlines is átvenni készül a megrendelt négy gépe közül az első 747-8-ast.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!