A legendás Boeing Jumbo legújabb generációs változatával, a 747-8-as Intercontinentallal repül a brazíliai São Paulóba nyári menetrendjében a Lufthansa. Az első nagyobb típusra váltott járat március 29-én indul Frankfurtból.

A legújabb Boeing 747-8-as, amely az útvonalon jelenleg közlekedő 747-400-ast váltja a hét minden napján repül majd Frankfurt és São Paulo között. Az LH 506-os járat a menetrendje szerint késő este 21:55-kor száll fel és másnap hajnali 04:55-kor érkezik meg. Az LH 507 számú visszajárat 18:40-kor indul és másnap 11:15-kor van ismét Frankfurtban.

Az Intercontinentalok a Lufthansa konfigurációjában háromosztályos elrendezésben működnek, így a legmagasabb nívójú és nem mellesleg díjnyertes First Class melett Business és Economy szolgáltatáscsomagok vehetők még igénybe, összesen 362 utas számára.

A típusváltást a Lufthansa nem véletlen időzíti az idei nyárra. A légitársaság szeretné ugyanis, hogy az idei brazíliai labdarúgó-világbajnokságra utazók a lehető legkényelmesebben repülhessenek, méghozzá egy igazi zászlóshajó fedélzetén. A Boeing 747-8 a világ jelenleg leghosszabb törzsű utasgépe, az elődmodell 747-400-ast is 5.6 méterrel túlszárnyalva.

A Lufthansa 2012 májusában elsőként vette flottájába az Intercontinental névvel illetett legújabb Jumbót, amelyből már 11 teljesít szolgálatot. A legújabbat mindössze néhány napja, február 28-án vették át. A 747-8-asok az újratervezett szárnynak és General Electric GEnx-2B hajtóműveknek köszönhetően 15%-kal üzemanyag takarékosabbak és zajkibocsátásuk 30%-kal alacsonyabb, ami mind az utasok, mind a repterek környezetében élők számára előnyökkel jár.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!