2013 őszén 3 darab Boeing 757-200-as típusú repülőgép fog csatlakozni az ír Air Contractors flottájához, hogy azután azt az Aer Lingus részére bérbeadja – írja cikkében a CH Aviaton hírportál.

Az úgynevezett “wet lease” szerződés szerint lesz bérbe adva. Ez annyit jelent ebben az esetben, hogy az Air Contractors nem csak a repülőgépeket, de a járatok üzemeltetéséhez, illetve a gépek kiszolgálásához szükséges személyzetet is biztosítani fogja a nemzeti légitársaság számára.

A brit és ír légitársaságok repülőgépflottáit nyilvántartó Jethro’s weboldal információi alapján a 3 repülőgép a Finnair flottájából fog érkezni, miután a finn nemzeti légitársaság 2013 szeptemberétől modernebb, sharkletekkel felszerelt Airbus A321-es repülőgépekkel újítja meg repülőgépparkját.

A Finnair nyáron elsősorban a mediterrán térségbe üzemeltetett turistákkal teli charterjáratokat. A képen az OH-LBR lajstromjelet viselő példány készülődik a felszállásra Corfu repülőteréről. (Fotó: Rimóczi Roland - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Finnair nyáron elsősorban a mediterrán térségbe üzemeltetett turistákkal teli charterjáratokat. A képen az OH-LBR lajstromjelet viselő példány készülődik a felszállásra Corfu repülőteréről. (Fotó: Rimóczi Roland – AIRportal.hu)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!