Megvásárolja a LOT Polish Airlines egyik Boeing 767-es utasszállító repülőgépét a Privilege Style. A spanyol charter légitársaság december 1-jén veszi flottájába a szélestörzsű típust.

A LOT Polish Airlines eladósorba került egyik Boeing 767-esével bővíti flottáját a Privilege Style. A spanyol légitársaság a lengyelekkel kötött megállapodásnak megfelelően május 24-én már át is utalta a jelenleg SP-LPB lajstrommal üzemelő B767-35D(ER) (c/n 27902) foglalójául szolgáló összeget. Ezt Chema Álvarez, a Privilege Style elnöke erősítette meg a FlyNews spanyol légiközlekedési hírportál számára.

A General Electric CF6-80CB6 típusú hajtóművekkel szerelt Boeing 767-est 1995-ben gyártották. A lengyel légitársaság konfigurációjában 18 üzleti és 229 turista osztályú üléssel van kiépítve fedélzete.


Mint ismeretes a LOT Boeing 787-es Dreamlinerekkel váltja 767-es típusait. Az SP-LPG lajstromú gépet már ki is vonták a forgalomból, várhatóan az ukrán Kharkiv Airlines flottájába kerül. Még három 767-es található a flottában. A vállalat összesen 8 darab Dreamlinert rendelt a Boeingtől. A harmadik gép (SP-LRC) május 17-én érkezett meg Varsóba.

A lengyeleknek azonban még egy ideig szükségük van a 767-esek kapacitására. A 787-esek akkumulátor problémái miatt elrendelt repülési tilalom ugyanis nehézségeket okozott a hosszú távú járatok üzemeltetésében, amelyet bérelt gépekkel voltak kénytelenek áthidalni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az SP-LPB lajstromú gép októberig marad a LOT-nál. Mielőtt december 1-jén átadásra kerülne a Privilege Style számára karbantartáson esik át. A spanyolok pedig csak a jövő év elején, 2014. január 1-jén tervezik forgalomba állítani új gépüket. A közbenső időben új festést és nevet is kap a 767-es. A keresztelő során Eduardo Barreiros, híres spanyol gépjármű-motor gyártó nevét veszi fel a flotta új zászlóshajója.

A Privilege Style jelenleg két Boeing 757-200-as és egyetlen Embraer ERJ-145-ös típussal üzemel. A légitársaság B-757-esei Budapesten is meg szoktak fordulni, így nem kizárt hogy a jövőben a B-767-es is tiszteletét teszi a Liszt Ferenc repülőtéren.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!