A Ukraine International Airlines is azon légitársaságok közé tartozik, amelyek a Aerosvit csődje után több, a fizetésképtelenné vált cég flottájában addig szolgálatot teljesítő repülőgépet átvettek. Ezen példányok között szerepel az UR-VVV lajstromjelű Boeing 767-300-as is, amely hamarosan átadásra kerül a társaságnakértesült a CH Aviation hírportál.

A B-767-es hivatalosan június 27-e óta tartozik az Ukraine International flottájához, de a gép egyelőre még az Aerosvit igencsak feltűnő sárga-kék festését viseli. Valószínű, hogy a többi „megörökölt” példányhoz hasonlóan csupán új matricákat fog kapni és az alapfestést a következő nagyjavításig nem távolítják el.

A szóban forgó B-767-est 1993-ban gyártották egy ismeretlen megrendelő részére, amely végül nem vette át az elkészült járművet, így az a Royal Brunei légitársasághoz került és a V8-RBK lajstromjelet kapta. Az ukrán légi fuvarozó 2010. december 16-án vette flottájába a gépet, majd később wingletekkel is ellátták a még gazdaságosabb üzemelés reményében. Az Aerosvit bizonytalan pénzügyi helyzete, majd csődje miatt azonban nem sokáig lehetett a flotta zászlóshajója.


Az Aerosvit csődje óta letárolt repülőgép az elmúlt héten érkezett a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, hogy a szükséges javításokat követően újból szolgálatba állhasson, immáron az új üzemeltető égisze alatt. A légitársaság összesen három darab Boeing 767-300-ast tervez üzemeltetni a jövőben.

Az Ukraine International Airlines a flotta bővülésének köszönhetően még idén nekiláthat kiépíteni hosszú távú járathalózatát. Az új célállomások között megtalálható lesz az indiai Delhi és a thaiföldi Bangkok Suvarnabhumi repülőtere is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!