Újabb nagy hatótávú utasgépet állít szolgálatba a LOT Polish Airlines, hogy pótolni tudja a Boeing 787-eseik kényszerpihenője okozta forgalomkiesést. A HiFly-tól érkező Airbus A330-as mellé most egy Boeing 767-es bérletét jelentette be a lengyel légitársaság.

A hosszú távú járatok akadálytalan kiszolgálása érdekében egy Boeing 767-300ER típusú repülőgépet vesz “wet lease” eljárás keretében bérbe a LOT Polish Airlines. A CS-TLO lajstromú repülőgép az EuroAtlantic Airways charter légitársaság flottájából érkezik. Az 1989-ben épült Boeing fedélzetén 16 bőrüléses business- (2-2-2), és 234 szövet kárpitos turista osztályú (2-3-2) ülés várja az utasokat.

A lengyelek május 1-jén tervezik menetrendszerű forgalomba állítani a portugál légitársaság Boeing 767-esét, amely LOT járatszámmal először Torontóba fog közlekedni. A szélestörzsű repülőgép várhatóan május végéig marad a LOT szolgálatában. Ez idő alatt New Yorkba és Torontóba fog járatokat teljesíteni a varsói bázisrepülőtérről.


Noha a wet lease bérlet alapján az EuroAtlantic személyzetet is biztosít a géphez a LOT flottájában nem ismeretlen típus a Boeing 767-es. Ezért is lehetséges, hogy az ekipázs összetételét LOT utaskísérők is fogják alkotni. Az utóbbi években egyébként 5 darab 767-300ER működött a LOT-nál. Ezek leváltására, illetőleg a flotta korszerűsítésére döntött a cég az új 787-es Dreamliner mellett, amelyből 8 darabot rendeltek.

Az SP-LPC lajstromú gép 2011. novemberi szerencsés végkimenetelű varsói hasra szállását követően a flottában már csak négy 767-es maradt, ezekből jelenleg 3 teljesít aktív szolgálatot. SP-LPG már a LOT színeit sem viseli. Március 28-án érkezett vissza a Sanghajból, ahol C-Check karbantartást végeztek rajta.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!