Hatósági engedélyt szerzett a Boeing 767-es típuscsalád kiszolgálásra Nyizsnyij Novgorod nemzetközi repülőtere – adta hírül a RussianAviation orosz légiközlekedési hírportál.

Az Orosz Légügyi Hatóság engedélye értelmében ezentúl a szélestörzsű Boeing 767-es család típusaival teljesített járatokat is fogadhat és indíthat Nyizsnyij Novgorod nemzetközi repülőtere.

A hatósági engedély a Boeing 767-200/300 típusaira érvényes, beleértve a megnövelt hatótávú „ER” (Extended Range) változatokat is.

Nyizsnyij Novgorod az ötödik legnagyobb orosz város, lakossága csaknem 1.3 millió főt számlál. Nemzetközi repülőtere több, mint 50 repülőgéptípus, valamennyi helikopter és a leggyakrabban használt business jetek kiszolgálására is rendelkezik hatósági engedélyekkel, de a Boeing 767-es jelenleg a legnagyobb nyugati típus a reptér által fogadhatók közül.

A hosszú távú járatok teljesítésére is alkalmas Boeing 767-es új, eddig közvetlenül el nem érhető desztinációkkal kötheti össze a várost.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőtérre többek között az UTair Aviation légitársaság is üzemeltet járatokat, amely tavaly júliusban vette át első Boeing 767-200ER típusú repülőgépét.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!