Egy Boeing 777-est is bérbe vesz hosszú távú járatainak akadálytalan teljesítése érdekében a LOT Polish Airlines. A legújabb kölcsön vett gép érdekessége, hogy a flottában először jelenik meg 777-es típus, amelyet akciós jegyárakkal ünnepel a lengyel légitársaság. A Dreamlinerek június elején térhetnek vissza a szolgálatba.

A LOT flottatörténetének első triplahetese a tervek szerint május 4-én áll szolgálatba Varsó – Torontó – Varsó útvonalon és várhatóan június elejéig marad a lengyel légitársaságnál.

A CS-TFM lajstromú Boeing 777-es a 200-as széria megnövelt hatótávú (ER) változata. Az 1998-ban épült gép a Singapore Airlinesnál kezdte pályafutását. Fedélzetének konfigurációja jelenleg 30 üzleti és 293 turista osztályú ülést kínál. Az EuroAtlantic Airways-től érkező triplahetest a LOT pilóta-, és utaskabin személyzettel együtt veszi bérbe, de a fedélzeten lesznek lengyel utaskísérők is.


A lengyelek június elejére várják vissza a Boeing 787-es Dreamlinereket, amelyek hiánya a január közepe óta elrendelt repülési tilalom óta jelentős kiesést okozott a légitársaság hosszú távú járatainak üzemeltetési rendjében. A most bejelentett Boeing 777-es bérlet már a harmadik annak érdekében, hogy a transzatlanti járatok akadálytalanul üzemelhessenek. Először egy Airbus A330-ast, majd egy Boeing 767-est vett bérbe meglévő nagy hatótávú gépei mellé a lengyel légitársaság.

Miután a hatóságok jóváhagyták a Boeing és a felügyelő szervek által közösen kidolgozott javított Li-ion akkumulátor rendszert, a szükséges átalakításokat követően a Dreamlinerek rövidesen újra szolgálatba állhatnak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A LOT június 5-én tervezi újraindítani Dreamlinerrel üzemeltetet járatait, amely elsőként Chicagóba fog közlekedni. Ezt követően megindítják a New York-i, torontói és pekingi üzemelést is. A légitársaság már a jegyek értékesítését is megkezdte. Az utasoknak tehát ismét adott a lehetőség, hogy Boeing 787-esre foglaljanak jegyet.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!