Boeing 777-300ER típusú utasszállító repülőgépekkel bővíti flottáját a TAAG. Angola nemzeti légitársasága három darab hosszított törzsű Boeing 777-es rendelt és további három repülőgépre szóló opciós vásárlásról írt alá szerződést az amerikai repülőgépgyárral.

A három darab Boeing 777-300ER típusú utasszállító repülőgépek az aktuális listaárakat figyelembe véve 895 millió dollárjába kerül az afrikai légitársaságnak, amely új járatok nyitására, valamint meglévő járatainak sűrítésére kívánja alkalmazni a 14685km-es hatótávú szélestörzsű repülőgépeket.

A TAAG tervei szerint sűríteni kívánják a főváros, Luanda és a brazíliai Rio de Janeiro, Sao Paolo, valamint a portugáliai Lisszabon és Portó városai közötti járatokat, sőt további, egyelőre meg nem nevezett európai célállomásokra is járatokat terveznek nyitni.

A TAAG Angola Airlines-nál nem ismeretlen a Boeing 777-es típus ugyanis 3 777-200ER és 2 777-300ER teljesít szolgálatot jelenlegi flottájukban. A légitársaság háromosztályos fedélzeti elrendezéssel rendelte új Boeing 777-eseit, amelyek így összesen 293 utas szállítására lesznek alkalmasak.

A TAAG Angola Airlines 1940-ben kezdte meg működését. Az angolai állam kizárólagos tulajdonában lévő légitársaság egyedül a Boeing 777 típusú repülőgépeinek fedélzetén kínál első osztályú, Diamond First Class szolgáltatást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!