Három darab Boeing 777-300ER típusú utasszállító repülőgépet rendelt az Eva Air: a tajpeji légitársaság ma véglegesítette megrendelését az amerikai repülőgépgyárnál. A szerződés további négy repülőgépre szóló opciót is tartalmaz, amelyet a GECAS lízingcég fog lehívni, hogy aztán bérbe adhassa a triplaheteseket az Eva Air számára.

„A 777-300ER típus a hosszú távú flottánk zászlóshajója és fontos szerepe van folyamatosan növekvő nemzetközi hálózatunkban” – nyilatkozta Chang Kuo-wei, az Eva Air elnöke. A rendkívül hatékony és technológiailag fejlett típus növelni fogja utasaink magas fokú utazási komfortját és hozzásegít minket, hogy újabb járatokat nyissunk szerte a világban – tette hozzá az elnök.

A flottabővítési programot végrehajtó Eva Air sűríteni kívánja kínai járatainak számát, valamint új járatokat is tervez nyitni az észak-ázsiai régióban.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az Eva Air ismét a 777-300ER mellett döntött” – mondta Ray Conner, a Boeing értékesítési és vállalati kapcsolatokért felelős alelnöke. Az Eva Air egyike volt a megnövelt hatótávú 777-300-as első üzembeállítóinak a 2000-es években és napjainkban a világ vezető légitársaságai között van – tette hozzá.

A három gépre szóló megrendelés mellett az Eva Air további négy gépet lízingszerződés útján fog szolgálatba állítani. A triplahetesek bérbeadója a GE Capital Aviation Services (GECAS) lesz. Ezzel tehát 7 gépes flottabővítést hajt végre a légitársaság, amelynek gépparkjában jelenleg 15 darab 777-300ER típus található.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőgépek átadásai 2014-ben veszik kezdetüket és várhatóan 2016-ra mind a hét gép megérkezik az Eva Air-hez.

A Boeing sajtóközleménye nem említi, hogy az Eva Air milyen kabinkonfigurációval rendelte az új gépeket, de a légitársaság honlapján közöltek szerint a meglévő 777-eseik kétféle üléselrendezéssel üzemelnek: 338, valamint 318 utas befogadására alkalmas változatokban.

Az Eva Air Boeing 777-300ER típusú repülőgépe Bécsben – Fotó: Bodorics Tamás / Airliners.net

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!