Boeing 777-300ER típusú utasszállító repülőgépekkel fejleszti tovább szélestörzsű flottáját a Pakistan International Airlines – adta hírül néhány perccel ezelőtt az amerikai repülőgépgyár.

Öt darab megnövelt hatótávolságú Boeing 777-300ER típusú utasszállító repülőgépre írt alá megrendelői szerződést a pakisztáni nemzeti légitársaság. A mintegy 1.5 milliárd dollár értékű megrendelés további 5 repülőgépre szóló opciót is tartalmaz.

A PIA – Pakistan International Airlines flottájában nem ismeretlen a Boeing 777-es. A PIA volt az első légitársaság, amely 2002-ben mindhárom 777-es típusváltozatból rendelt. A rendkívül nagy hatótávolságú 777-200LR-nek (long range) pedig első megrendelője is volt a pakisztáni légicég.

A karacsi székhelyű Pakistan International Airlines (PIA) hosszú távú flottája fejlesztésének, valamint új útvonalainak létesítése jegyében vásárol további Boeing 777-eseket. A Pakisztáni Iszlám Köztársaság nemzeti légitársasága 2004 óta üzemelteti a Boeing repülőgépgyár kéthajtóműves szélestörzsű típusát. Jelenleg összesen 9 darab különféle változatú „triplahetes” teljesít szolgálatot a légitársaságnál. Ezek típus szerinti megoszlása a következő: 4 darab 777-200ER, 2 darab 777-200LR Worldliner és 3 darab 777-300ER.

Nadeem Yousufzai, a PIA ügyvezető igazgatója, aki maga is pilóta úgy nyilatkozott a most bejelentett vásárlással kapcsolatban, hogy a Boeing 777-300ER típusú repülőgépek tovább segítik a légitársaságát abban, hogy a legmagasabb technológiai és kényelmi színvonalon tudják utasaikat kiszolgálni. A tágas Boeing 777-300-as szerves részét képezi nagy hatótávú flottájuk megújítási programjának és a kitűnő üzemeltetési mutatók, valamint a típus megbízhatósága újabb hosszú távú járatok létesítését teszi lehetővé a cég számára – tette hozzá a PIA ügyvezetője.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az elmúlt év nagyon szép eredményeket hozott a Boeing 777-es típuscsalád számára, mivel eddigi történetének legjobb értékesítési mutatóit érte el a típus. A 200 regisztrált megrendeléssel sikerült meghaladni a 2005-ben felállított rekordot, amikor is 154 rendelés érkezett a szélestörzsű típusra.

A 777-esek a világon jelenleg legnagyobb és kereskedelmi forgalomban legerősebb, General Electric gyártotta GE-90-115BL típusú hajtóművekkel vannak szerelve, amelyek monumentális teljesítménye ugyanakkor gazdaságos üzemeléssel is párosul. A 777-es nagy vonzerejét adja továbbá a Boeing Signature Interior-ja is, amely révén páratlanul szabadon és nem utolsó sorban gyorsan konfigurálható a repülőgép tágas utaskabinja a különböző légitársasági igényeknek megfelelően. Mindez persze az utazóközönség elégedettségében is visszaköszön, mivel a statisztikák szerint a hosszú távú útvonalakon igen kedvelt típus a „triplahetes”.

Forrás: Boeing Media (2012. február 20.)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!