Idén januárban típust váltott a British Airways a London Heathrow 1-es termináljáról Kairóba közlekedő menetrend szerinti járatain – adta hírül a TTG Hungary hírlevele.

Az útvonalon a korábbi széles törzsű Boeing 777-esek helyett immár hagyományos egyfolyosós, Airbus A321-es gépek repülnek. A brit nemzeti fuvarozó a döntést azzal indokolta, hogy a kapacitás és az üzemeltetési, illetve az üzemanyag költségek alapján az A321-es sokkal hatékonyabban használható, s ez teszi lehetővé, hogy továbbra is versenyképes árakat kínáljanak a kairói járatokon.

A teljesen felújított A321-esek utasterében 23 üzleti osztályú ülés található, melyek 198 cm hosszú, vízszintes fekvőhellyé alakíthatóak. A kényelmes fotelek közötti távolság egyébként 114 cm. Emellett minden repülőgép 131 turista osztályú, 79 cm széktávolságú modernizált üléssel is rendelkezik, melyek mindegyikébe beépítették a Thales cég „i5000 AVOD” típusú, legújabb fedélzeti szórakoztató rendszerét.

Az utasok kellemesebb repülését szolgálja továbbá, hogy a kabinszemélyzet mindkét osztályon arabul is beszél. A British Airways szerint a Boeing 777-es sokkal hatékonyabban üzemeltethető az öt óránál hosszabb járatokon, ezért a Boeingokat a légitársaság interkontinentális járataira csoportosítják át.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A British Airways Boeing 777-200-as repülőgépe. Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!