A Korean Air Cargo tovább folytatja a 2012-ben megkezdett flottamodernizációs programját, melynek keretein belül február 12-én öt darab Boeing 777F típusú szállítógépet rendelt az amerikai repülőgépgyártól.

Az első Boeing 777F-es 2012 februárjában került átadásra. (Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az első Boeing 777F-es 2012 februárjában került átadásra. (Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)

A koreai cég 26 gépes flottája jelenleg 17 darab Boeing 747-400ERF, valamint F(SCD) verizóból, 5 darab Boeing 747-8F-ből, valamint 4 darab Boeing 777F-ből áll.

A modernizálás miatt viszont a korosabb 400-as alváltozatú példányok sorra kivonásra kerülnek, valamint a Cargo Facts meg nem erősített információi alapján elképzelhető, hogy az új egyezség magában foglalta 8 darab Boeing 747-400F(SCD) gyártó általi visszavásárlását is, hogy helyette a modernebb, és gazdaságosabb típusokat tudja használni a Korean Air Cargo.

A Boeing közleményében viszont erről nincsen szó, mivel a gyártó az ügylet listaárakon számított értékét hozta csak nyilvánosságra, mely nagyjából 1,5 milliárd dollárt tesz ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ihssane Mounir, a Boeing északkelet-ázsiai térségért felelős értékesítési igazgatója a megkötött szerződést értékelve kiemelte, hogy a megrendelés tovább erősíti a Korean Air Cargo és a Boeing hosszú együttműködését, és bizonyítja a légitársaság elkötelezettségét a legmodernebb technológia iránt, sőt a Boeing 777-es repülőgépekkel továbbra is megőrizheti vezető pozícióját a világ légitársaságai között.

A Korean Air Cargo a már meglévő 4 darab Boeing 777F mellé még további 1 példányt fog átvenni a gyártótól, melyet egy korábbi időpontban vásárolt a fuvarozó, majd ezután következik a mostani megrendelés leszállítása, melynek időpontját egyelőre egyik fél sem hozta nyilvánosságra.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!