Új kormánygép beszerzéséről folytat tárgyalásokat a mexikói kormány – tudta meg a Flynews.es spanyol légiközlekedési hírportál. A mexikóiak jelenlegi Boeing 757 típusú repülőgépüket tervezik lecserélni egy modernebb B787-es Dreamlinerre.

A jelenlegi elnöki különgép egy majd 25 éve szolgálatban álló, a Mexikói Légi Erő kötelékébe tartozó, PT-01 azonosítójú wingletekkel szerelt Boeing 757-225 típusú repülőgép, amely sorozatszámát tekintve 151. gépként hagyta el annak idején a Boeing rentoni üzemét.

Az egyelőre meg nem erősített információk szerint a kormány nevében a mexikói honvédelmi minisztérium kezdte meg a tárgyalásokat a Boeing 757-es leváltására szánt Boeing 787-es tárgyában.

A mexikóiaknak vélhetőleg égető szükségük lenne egy az újabb gépre mivel a hírek szerint nem egy vadonatúj, hanem egy a Dreamliner berepülési program keretében már „bejáratott” Boeing 787-esről folynak tárgyalások a lehető leggyorsabb forgalomba állítás érdekében.

Ha minden jól megy a megállapodás még az idei évben megszülethet a Boeing és a mexikóiak között, amelyet követően 2015 tájékán állhatna szolgálatba a kormányzati célra megfelelően átalakított Dreamliner.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing egyik berepüléshez használt Dreamlinere (Fotó: Boeing)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!