Peru legnagyobb légitársasága, a LAN Perú is flottamodernizációs programra szánta el magát, választásuk pedig a Boeing szélestörzsűjére, a B787-esre esett.

Hamarosan a Lan Perú is hasonló Dreamlinerek üzemeltetőjévé válik. (Fotó: LAN Airlines) | © AIRportal.hu

Hamarosan a Lan Perú is hasonló Dreamlinerek üzemeltetőjévé válik. (Fotó: LAN Airlines)

A ch-aviation értesülései szerint a vállalat vezérigazgatója, Félix Antelo jelentette be az örömteli hírt, miszerint 2016 januárjától első lépésben 3 darab vadonatúj Boeing 787-est vesz flottájába a perui légitársaság, amelyek nagy valószínűséggel lépcsőzetesen kezdik leváltani a jelenleg üzemelő 8 darab Boeing 767-300ER repülőgépet.

A döntés nem meglepő, hiszen a chilei anyavállalat, a LAN már 12 darab ilyen típusú repülőgépet alkalmaz nap mint nap, ezek közül 10 darab -8-as, 2 darab pedig -9-es szériájú.

A perui Dreamlinerek első célállomásai New York, Los Angeles, Miami, Mexikóváros és természetesen a spanyol főváros Madrid repülőterei lesznek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Azt még nem jelentették be hivatalosan, hogy a januárban érkező 787-esek melyik altípusa érkezik a légitársasághoz, de a 767-eshez mért kapacitás miatt reálisabb, hogy először a -8-as szériát vezetik be a fuvarozónál. Az anyavállalattal való szoros kapcsolat révén a gépek belső elrendezése is hasonló lehet majd a LAN Dreamlinereihez, melyek B787-8-asainak fedélzetén 30 business és 217 economy osztályú ülés került elhelyezésre.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!