Megkapta az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal típusengedélyét a Boeing 787-8 Dreamliner a General Electric GEnx hajtóművekkel szerelt változataira is.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) kedden adta át az amerikai repülőgépgyárnak a Boeing 787-8-as típus, General Electric GEnx-1B típusú hajtóművekkel szerelt változataira szóló hatósági engedélyt.

A típusalkalmassági bizonyítványában az FAA elismeri és igazolja, hogy a GEnx hajtóművekkel szerelt Boeing 787-es eleget tett a szigorú szövetségi hatósági előírásoknak. Ez a hajtómű konfiguráció kiterjesztett tanusítványt kapott mivel a hatóság mind a Block 4-es alapváltozatra, mind a nagyobb teljesítményű PIP1-es változatra egyidejűleg megadta az engdélyt.

Az első légitársaság, amely ezzel a konfigurációval fogja üzemeltetni a típust a Japan Airlines lesz. Az első megrendelők között van az Air India is, amely szintén a GEnx hajtóművet választotta.

Az új generációs hajtómű berepülési programja március első hetében ért véget. A Boeing 787 eziádig egyetlen gyártó, a Rolls-Royce hajtóműveivel volt hatóságilag tanusítva. A Rolls-Royce Trent 1000-es hajtóművekkel szerelt Dreamlinerek 2011 augusztusában szereztek üzemelési engedélyt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Boeing repülőgépgyár jelenleg 60 megrendelőtől több, mint 870 Dreamlinerre szóló megrendelést tart számon.

Forrás: Boeing Media (2012. március 20.)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!