Most először mutatkozik be az üzleti repülőgépekkel foglalkozó European Business Aviation Conference and Exhibition (EBACE) kiállítás keretében a Boeing Business Jets BBJ 3-as típusa.

A BBJ 3-as nem más, mint a megnövelt hatótávú Boeing 737-900ER exkluzív kivitelű változata. A kiállított gép külsejében festetlen ugyanis értékesítés alatt áll, így viszont azonnal kész a leendő megrendelője által választott minta felvételére. A belső berendezésről a bázeli Jet Aviation gondoskodott. A ma kezdődött és május 23-ig tartó genfi szalonon a 104 négyzetméteres kabinbelső tehát teljes pompájában megtekinthető.

Ami a típus teljesítményét illeti 4900 tengeri mérföldes (9074km) hatótávra képes. A gyáriak tájékoztatása szerint ezzel a BBJ 3 mintegy 3 órával messzebbi repülést biztosít, mint legközvetlenebb konkurense.

A kiállított gép összesen 38 utast vehet fedélzetére. A típuson 8 fős személyzet teljesít szolgálatot. Hogy az előkelő utasok minden fontos csomagot magukkal vihessenek a rakodótér 230 bőröndnek biztosít elegendő helyet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Boeing Business Jets BBJ 3 – FotóGaléria. Klikk a képre! (Fotók: Jet Aviation)


A Next Generation típuscsalád 737-esein alapuló BBJ modellek exkluzivitásai közé tartozik a szélesebb körű utazóközönség számára a 787-es Dreamlineren bevezetett speciális légkondicionáló és kabinnyomást biztosító rendszer, amely alacsonyabb magasságnak megfelelő környezetet biztosít a fedélzeten – ezáltal elviselhetőbbé téve a hosszú, interkontinentális utak fáradalmait. Mindez számokkal kifejezve azt jelenti, hogy a BBJ fedélzetén alig 2000 méteres magasságnak megfelelő a kabinnyomás.

A már említett Jet Aviation egyébként 1978 óta áll partnerségben a Boeinggel és készít különleges igények szerinti repülőgépbelsőket. A most bemutatott gépen a nagy társalgó mellett külön étkező és hálószoba, valamint tusolóval ellátott fürdőszoba is a tulajdonos rendelkezésére áll.

Eddig összesen 7 darab BBJ 3-ast sikerült értékesítenie a Boeing Bussines Jets-nek. Ebből három teljesít aktív szolgálatot, a fennmaradó négy gép még átadásra vár. A következő megrendelő június 1-jén kapja meg vadonatúj BBJ 3-asát.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!