Két Star Alliance csomóponttal, Bogotával és Panamavárossal bővíti útvonalhálózatát a TAP Portugal. Kolumbia és Panama fővárosai a dél-amerikai légiközlekedés jelentős központjai, európai összeköttetéseik azonban még nem kiterjedtek, erre a piaci űrre készül rárepülni a portugál légitársaság.

A TAP Portugal jövő nyári menetrendjében, július 1-jétől tervezi indítani bogotái és panamavárosi útvonalát, amely Lisszabonból egyazon járattal, egymás után fűzi össze a légitársaság legújabb spanyol ajkú dél-amerikai célállomásait. A TAP hálózatában egyébként ez lesz az első kombinált útvonal, de Bogotá és Panamaváros között a repülőgép nem vesz majd fel új utasokat.

Panamavárosból a TAP Portugal lesz az első Star Alliance taglégitársaság, amely hosszú távú járatot kínál, míg Bogotá esetében is előkelő helyen szerepel majd, mivel a kolumbiai fővárosban mindössze négy légitársaság, az Air France, az Iberia, a Lufthansa és az Avianca van jelen európai összeköttetéseket kínálva, és ezek közül csak utóbbi kettő Star Alliance partner.

A TAP Portugal az ötödik legnagyobb légitársaság az Európa és Dél-Amerika között bonyolódó légiforgalomban, de az aktuálisan elérhető járataiból mindössze egyetlen, a caracasi nem brazíliai, ezért is stratégiai jelentőségű számukra a térségben elérhető célpontok bővítése.

A portugál zászlóvivő hosszú távú járatok teljesítésére alkalmas gépparkja Airbus A330/340 típusokból áll. A flotta összesen 4 darab A340-300-ast és 12 darab A330-200-ast számlál, amelyekkel a brazíliai desztinációk mellett Venezuelában Caracasba, Angolában Luandába, Mozambikban Maputóba, az Amerikai Egyesült Államokban pedig New Yorkba (Newark) és Miamiba teljesítenek közvetlen járatokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lisszabon – Bogotá – Panamaváros útvonalat a TAP Airbus A330-200-asaival készül üzemeltetni. A típus fedélzete két komfortosztályon összesen 230 utas számára biztosít helyet: 24 üzleti és 206 turista ülés elrendezésben.

A Star Alliance szövetség adta keretekből adódóan Bogotában az Avianca, míg Panamavárosban a Copa Airlines lesz a TAP elsőszámú partnere, ami az elérhető csatlakozások és átszállások körét kölcsönös alapon illeti.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!