Ferihegyen szakította meg útját a német Condor légitársaság Berlinből Hurghadába tartó járata, az A321-es repülőgép Belgrád térségében fordult vissza Budapest irányába. Az ORFK későbbi, MTI-nek adott tájékoztatása szerint a repülőgépnek bombafenyegetés miatt kellett megszakítani útját. A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a leszállást követően a félreállított légi járművet, az utasokat és csomagjaikat átvizsgálták. Az ORFK Kommunikációs Szolgálat hétfő délutáni tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség tűzszerészei a gép átvizsgálását befejezték, robbanóanyagot, robbantásra alkalmas eszközt nem találtak a gépen.

A DE 490-es számú járatot a légitársaság D-AIAG lajstromjelű Airbus A321-211 típusú repülőgépe teljesítette. A járat személyzete Belgrád térségében döntött az út megszakítása és – a Belgrádban uralkodó kedvezőtlen időjárás miatt – a Budapest irányába történő visszafordulás mellett.

A járat hétfőn fél 12 után nem sokkal szállt le a budapesti repülőtér 31L jelű futópályáján, majd az irányítótorony közelében, a 2-es számú futópálya 13L pályavégénél kialakított B5 jelű várakozó területre gurult.

Lapunk a Budapest Airport kommunikációs igazgatóságánál érdeklődött az útmegszakítás okáról, azonban Kurucz László helyettes szóvivő egyelőre nem tudott részletekkel szolgálni az útmegszakítás okával kapcsolatban.

A repülőgép fedélzetén 130 utas és 7 fős személyzet tartózkodott.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Friss 2015.12.07. 16:30
Bombafenyegetés miatt leszállt egy Egyiptomba tartó utasszállító Ferihegyen

Bombafenyegetés miatt leszállt egy Berlinből az egyiptomi Hurghadába tartó gép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hétfő délelőtt – közölte a rendőrség az MTI érdeklődésére.

Az ORFK tájékoztatása szerint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra érkezett jelzés a fenyegetésről. A gép menetrend szerint nem szállt volna le Ferihegyen.

A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a leszállást követően a félreállított légi járművet, az utasokat és csomagjaikat átvizsgálták.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálat hétfő délutáni tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség tűzszerészei a gép átvizsgálását befejezték, robbanóanyagot, robbantásra alkalmas eszközt nem találtak a gépen.

Az azonnali biztonsági intézkedések a repülőtér forgalmát nem érintik – közölte az ORFK.

(Forrás: MTI, MTI Fotó: Mihádák Zoltán)

Mentesítő repülőgépet küld az utasokért a légitársaság

Az AIRportal úgy tudja, hogy a Condor légitársaság egy másik, mentesítő repülőgépet küld a járat utasaiért, mert az Airbus A321-es személyzetének munkaideje idő közben lejárt, így csak pihenőidőt követően szállhatnak fel ismét.

A Condor mentesítő repülőgépe, egy Boeing 757-es várhatóan délután érkezik meg Budapestre. A járat utasai helyi idő szerint fél hatkor indulhatnak tovább az egyiptomi Hurghada irányába.

Utoljára frissítve: 2015.12.07. 16:30

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!