Bombafenyegetés miatt Bukarestben szakította meg útját a Wizz Air Kutaiszi – Varsó járata csütörtökön délután. A légitársaság azt közölte az AIRportallal, hogy a Kutaiszi repülőtérre befutott gyanús telefonhívás miatt volt szükség az út megszakítására.

A W6 1576-os számú járatot teljesítő, HA-LWX lajstromjelű, Airbus A320-as nem sokkal azt követően fordult a bukaresti repülőtér irányába, és kezdte meg a süllyedést, hogy a repülőgép belépett Románia légterébe a Fekete tenger felől.

Az A320-as magyarországi idő szerint csütörtökön 15:20 perckor biztonságosan leszállt a bukaresti Otopeni repülőtéren, majd a hírek szerint a repülőtér egyik távolabbi szegletében kijelölt állóhelyre gurult.

A repülőgépen 173-an utaztak. Az utasok és a személyzet is biztonságban elhagyta a repülőgép fedélzetét.

A hatóságok a szükséges eljárásokat megkezdték, a repülőgép és a csomagok teljes átvizsgálása jelenleg is tart.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az AIRportal.hu az esettel kapcsolatban megkereste a Wizz Airt, a légitársaság az alábbiakat közölte:

Október 25-én a Wizz Air W6 1576 számú Kutaiszi-Varsó járata Bukarestben szállt le egy, a Kutaiszi repülőtéren fogadott gyanús telefonhívás miatt. A személyzet az előírásoknak megfelelően kezelte a helyzetet, és a repülőgép rendben leszállt Bukarestben. Az utasok és a személyzet biztonságban elhagyta a fedélzetet, a repülőgép és a csomagok teljes átvizsgálása megkezdődött, és jelenleg is tart. A biztonság továbbra is legfontosabb a Wizz Air számára, és a légitársaság zéró toleranciával kezel minden ez ellen irányuló próbálkozást. Az ügy innentől a hatóságokra tartozik.