Magyar idő szerint nem sokkal dél után egy hatvan év körüli férfi sétált be a brisbane-i nemzetközi repülőtérre, és azt állította, bomba van nála, majd egy kést is elővett. A rendőrök elfogták, kiderült, hogy nem volt igazi a robbanószerkezetnek látszó fémdoboza.

Illusztráció, a Brisbane-i reptér terminálépülete (Forrás: Wikimedia Commons)

A férfi a csomagfeladó pultokhoz sétált be, kezén szöges karkötővel, kezében egy fémdobozzal, amiből látható módon vezetékek lógtak ki.

Ezt követően a terminál egyik belsőbb részére, két mozgólépcső közé sétált, és elkiáltotta magát, hogy bomba van nála. Emellett egyes információk szerint valamilyen lőfegyvert is elővett. Az eset miatt az épületet ki kellett üríteni, a reptéri vasútvonalon pedig ideiglenesen leállt a közlekedés.

A férfit nem sokkal később a queenslandi rendőrség tájékoztatása szerint elfogták, majd őrizetbe vették.

A The Guardian meg nem erősített információi szerint a rendőrök leadtak néhány lövést a férfi elfogásakor, de sem rendőr, sem utasok nem sérültek meg. A bombával fenyegetőzőről a helyi hatóságok nem közöltek információkat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az incidens miatt az Ausztrál Szövetségi Rendőrség is a helyszínre vonult, az épületet átkutatták, de nem találtak robbanószerkezetet, a fémdoboz is csak megtévesztés volt.

A történteket nem minősítették terrorcselekménynek, vagy arra irányuló kísérletnek.

A kiürítés pillanatai az egyik utas felvételén