Véglegesítette 10 darab Bombardier CSeries 100 típusú utasszállító repülőgépre vonatkozó előrendelését az Odyssey Airlines. Az igényt már eddig is jegyezte a kanadai gyártó, de a megrendelő, mint újonnan induló légitársaság csak most, Párizsban, a légi szalon alkalmából fedte fel hivatalosan kilétét.

A légitársaság még 2011 júniusában írt alá vásárlási szerződést a kanadai repülőgépgyár legújabb sugárhajtású típusára. A listaárak alapján számítva a megrendelés összértéke 628 millió dollár. Az Odyssey Airlines a London City Airport-ról tervezi üzemeltetni járatait. A légitársaság elsőrangú szolgáltatási színvonallal és olyan új desztinációkkal készül, amelyek jelenleg nincsenek összeköttetésben London belvárosi repterével.


Korábbi hírek szerint az új légitársaság a British Airways-szel is versenyre kellne, ugyanis New York-ba is üzemeltetnének járatokat.

A nemzeti légitársaság exkluzív berendezésű, 32 üléses Airbus A318-as típusaival közlekedik London City és az amerikai metropolisz között. Az Odyssey Airlines egyelőre nem ismertette kabinkonfigurációs terveit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!