Új regionális légitársaságot indít a WestJet, amely a Bombardier Q400 NexGen típust választotta a járatok üzemeltetéséhez. A kanadai légitársaság összesen 45 Q400-asra jelentette be igényét.

A május 1-jén bejelentett megállapodás értelmében a WestJet 20 repülőgépre megrendelési, míg további 25 gépre opciós szerződést kötött. Az új Q400-asok egyosztályos elrendezésben 78 utas befogadására alkalmasan lesznek székezve.

A low-cost modellben működő WestJet bejelentése szerint a turbolégcsavaros repülőgépeket a 2013-ban induló regionális légitársaságuk fogja üzemeltetni. A Q400-asok új, a WestJet útvonalhálózatában eddig nem szereplő célállomásokat is tartalmazni fognak, de részletes tájékoztatást a menetrendről csak későbbre ígértek. Most még az új légitársaság nevét sem ismertette a vállalat, így a repülőgépgyár grafikusai egyelőre WestJet logoval ellátott renderingeket készítettek illusztrációként.

A légitársaság közleménye szerint a vezetőség két típust vett fontolóra a regionális üzem elindításához, az európai gyártású ATR 72-600-ast, valamint a hazai gyártású Bombardier Q400-ast. Gregg Saretsky, a WestJet elnök-vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a Q400-as hatótávolsága, sebessége, valamint utaskapacitása kedvezőbbnek bizonyult számukra. A cégvezető nyilatkozatában örömét fejezte ki, hogy egy másik kanadai nagyvállalattal dolgozhatnak együtt.

A WestJet légitársaságot 1996-ban alapították, központja és bázisrepülőtere Calgaryban található. A légitársaság ugyancsak üzemeltet járatokat a torontói Pearson repülőtérről is. Repülőgépflottája csak és kizárólag a Boeing 737NG típuscsalád különböző változataiból áll: 13 737-600-as, 69 737-700-as és 16 737-800-as szolgálja a légitársaság 76 észak-amerikai és karibi várost összekötő útvonalhálózatát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!