Bombardier Q400 típusú turbolégcsavaros repülőgépeket rendelt az Ethiopian Airlines. Az afrikai légitársaság öt darab új generációs Q400-ast rendelt mintegy 160 millió dollár értékben.

Megvan a vevője annak az öt darab Bombardier Q400 típusú utasszállító repülőgépnek, amelynek vásárlásáról két nappal korábban cikkezett a nemzetközi szaksajtó. Az Ethiopian Airlines megerősítette, hogy ők rendeltek a regionális járatok teljesítésére alkalmas új generációs Q400 típusú repülőgépekből. Az öt gépből kettőt az etióp nemzeti légitársaság, míg a fennmaradó három gépet a leányvállalat, a togói ASKY Airlines fogja üzemeltetni.

A 2011 decembere óta Star Alliance légiszövetségi tag etiói légitársaság flottájában nem ismeretlen a kanadai repülőgépgyár turbolégcsavaros típusa, ugyanis jelenleg 8 Bombardier Q400-as teljesít szolgálatot a vállalatnál. A mostani megrendeléssel együtt összesen 13 ilyen típusú repülőgépet fog birtokolni az Ethiopian Airlines.

Az új generációs Q400-as teljes mértékben megfelel az elvárásainknak, mind a gazdaságossága, mind a teljesítménye és az utasok fogadtatása tekintetében is – nyilatkozta Tewolde Gebremariam, az Ethiopian Airlines vezérigazgatója. A légitársaság vezetője külön kiemelte, hogy vállalata számára nagyon fontos, hogy a repülőgép képes a magasan fekvő, forró égövi körülmények közötti üzemelésre is.

Mike Arcamone, a Bombardier Commercial Aircraft elnöke pedig úgy nyilatkozott a vásárlással kapcsolatban, hogy a Q400-as típusuk folyamatosan tör előre Afrikában, ahol az Ethiopian Airlines-szal együtt 11 légitársaság alkalmazza a korábbi, vagy legújabb NextGen változatot. Az afrikai kontinenshez összesen több, mint 40 darab Bombardier Q400-as köthető a szolgálatban álló, vagy egyelőre még rendelés alatt álló gépek számát tekintve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!