Egy darab Bombardier Q400 NextGen repülőgéppel bővíti regionális flottáját a RwandAir. A kigali központú nemzeti légitársaság kétosztályos elrendezésben rendelte meg a turbolégcsavaros típust.

A listaárak alapján számítva 33 millió dollárért vásárol egy darab vadonatúj Bombardier Q400 NextGen típusú repülőgépet a RwandAir. A közép-afrikai légitársaság kétosztályos elrendezésben, összesen 67 utas szállítására alkalmasan rendezteti be a Q400-as fedélzetét.

A légitársaság vezetője szerint új típusuk, merthogy Q400 NextGen most először érkezik a flottába jól fog illeszkedni a Bombardier gyártól szintén közvetlenül rendelt 75 üléses CRJ900-asok körébe.


A kanadai repülőgépgyár tájékoztatása szerint a RwandAir tizenkettedik afrikai üzemeltetőként lép be a Q400-as típuscsalád történetébe. A kontinensen egyébként már 11 légitársaság alkalmazza a típust; számukat tekintve több mint 40 gép áll szolgálatban.

Idén április 27-én lesz 10 éve, hogy a RwandAir megkezdte működését. A Kigali nemzetközi repülőtérről közlekedő légitársaság az egyik leggyorsabban fejlődő a térségben. Flottájában Boeing 737NG és Bombardier Dash 8-200 típusok mellett a már említett CRJ900 NextGen-ekből is szolgál két darab, amelyek tavaly novemberben csatlakoztak a flottához.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A RwandAir volt Afrikában az első légitársaság, amely 2011 nyarán SkyInterior kabinberendezéssel szerelt Boeing 737-800-ast állított szolgálatba.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!