A Dubai Air Show lehetőségét kihasználva több megrendelést is begyűjtött a Bombardier. A thaiföldi low-cost fuvarozó, a Nok Air két Q400 NextGen turbolégcsavaros regionális utasszállítót rendelt és további hat gépre opciós jogot kötött, melyből négy darab a megnövelt befogadóképességű kabinnal rendelkezik majd.

A Nok Air megrendelése listaárakon számolva 63 millió dollárral növeli a kanadai gyártó számláját, mely az opciós gépek lehívásával 258 millióra hízhat. A délkelet-ázsiai légicég megrendelése azért is különleges, mert az első üzemeltetője lesz a 86 üléses kabinkonfigurációjú Q400-as változatnak. A megnövelt férőhely kapacitás 7%-kal nagyobb megtakarítást eredményez ülésenként, valamint 17%-kal költséghatékonyabban üzemeltethető, mint legnagyobb vetélytársa, a Nok Air flottájában is megtalálható ATR 72-500.


Patee Sarasin, a Nok Air vezérigazgatója a típus mellett felsorakoztatott érvei igencsak hangzatosak: „Egy igazán költséghatékony, megbízható és kényelmes típust kerestünk flottánk bővítésére. A Q400 vetélytársainál jobb mutatókkal rendelkezik, a sebesség, terhelhetőség és fenntartási költségek terén, így a legmegfelelőbb gép a point-to-point regionális útvonalak repülésére”.

Mike Arcamone, a Bombardier Commercial Aircraft elnöke üdvözölte új ügyfeleik táborában a Nok Airt és biztosította a menedzsmentet, hogy döntésükkel a legjobb gépet választották a meglévő flottájuk revitalizálására.

A Nok Air igazán impozáns festéssel látja el gépeit, mindegyiket egy madár bőrébe bújtatva a Q400-asok is hasonló külsőt kaphatnak a flottába érkezésük előtt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!