Bombardier Q400 NextGen típusokkal bővíti flottáját az airBaltic. A lett nemzeti légitársaság a dán Nordic Aviation Company-től veszi tartós bérletbe a vadonatúj turbolégcsavaros gépeket.

A Nordic Aviation Company (NAC) március végén jelentette be a listaárak alapján csaknem 135 millió dolláros beszerzést, amellyel a lízingvállalat gépparkja összesen 43 darab Q400-asra bővül.


Az új Q400 NextGen-eket az airBaltic fogja üzemeltetni. A budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre is ezzel a típusával közlekedő lett légitársaság flottája jelenleg 8 darab közvetlen rendelésű Q400-ast számlál. A meglévő gépek a YL-BAI lajstromú kivételével mind 2010-es gyártásúak. A lajstrom szerint említett Q400-as 2011-ben épült.

Az airBaltic fontos kelet-európai partnere a Bombardiernek. A légitársaság nemcsak a regionális járatok teljesítésére alkalmas Q400-as, hanem a kanadai gyártó legújabb generációs keskenytörzsű típusának, a CSeries-nek is megrendelő-üzemeltetője.

A korábbi Malév vezérigazgató, Martin Gauss által vezetett légitársaságnak 10 darab CSeries 300-asra van fix és további 10 gépre opciós vásárlási szerződése. Az első CS300-asok várhatóan 2015-ben csatlakoznak a flottához.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!