A Bombardier Aerospace újabb 4 gépes fix megrendelést és további 4 gépre opcionális vásárlási jogot tudhat magáénak a Palma Holding Limited befektetési cégtől, mely a kanadai repülőgépgyár turbolégcsavaros típusa, a Q400 NextGen mellett döntött.

Az üzlet összértéke, együttvéve az opciós foglalással a listaárak alapján mintegy 282 millió dolláros bevételt hozhat a Bombardier repülőgépgyárnak.

A Palma Holding a turbolégcsavaros típus két-osztályos verzióját rendelte meg, ami által a világ első olyan lízingcége, amely a Q400 NextGen-t ezzel a belső elrendezéssel vásárolja.


A február 3-án aláírt szerződés értelmében az első példányok még idei év folyamán, novemberben átadásra kerülnek a leendő üzemeltető, az Ethiopian Airlines részére, amely már 13 darab ilyen repülőgéppel közlekedik.

Mike Arcamone, a Bombardier igazgatója rendkívül elismerően nyilatkozott az új partnerről. „Nagyon boldogak vagyunk, hogy a Palma Holding Limited céget is ügyfeleink között tudhatjuk mostantól. A Q400-as repülőgépek nagyban hozzá fognak járulni mind a lízingcég, mind pedig a gépeket szolgálatba állító légitársaság sikerességéhez, hiszen a 70 fős repülőgépek roppant megbízhatóak, és az üzemeltetéssel kapcsolatos költségek is csekélynek mondhatóak a rivális típusokkal szemben.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!