Bombafenyegetés lett egy lekésett járatból az Egyesült Államokban, a Phoenix Sky Harbour Nemzetközi Repülőtéren lármázó utast végül letartóztatták.

A helyi AZCentral csatorna beszámolója, illetve a Twitteren keringő információk szerint egy nő Phoenixből Salt Lake City-be akart eljutni.

Az utas feladott csomagja már a gépben volt, de ő maga sikeresen lekéste a gépet, alig egy perccel a zárás után ért a beszállókapuhoz.

Az American Airlines gépe még javában az utashídon állt, de a beszállítási folyamat lezárultával az 53 éves nőt már nem engedték fel. Nem tudta megbeszélni a személyzettel, hogy engedjék fel, mert a csomagja a gép rakterében van már, az utasbeszállítást végző földi kiszolgálók azt mondták, csak a következő járattal mehet el, és a csomagjait Salt Lake City-ben kapja meg.

Fotó: Phoenix Airport

Ezen a nő annyira felidegesítette magát, hogy azt mondta, bomba van a csomagjában. Bár sejteni lehetett: ezt csak azért csinálja, hogy visszakaphassa, a személyzet az eljárásnak megfelelően riasztotta a rendőrséget.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A bombakereső alakulatok nemcsak a repülőgépet, hanem a terminál egy részét is lezárták, mindent átvizsgáltak, és természetesen nem találtak semmit. Az akció miatt a terminálból egyetlen járat sem indulhatott el, az érintett gép utasai is mintegy két órával később szállhattak vissza a repülőgépbe.

A nőt bekísérték a rendőrségre, ahol őrizetbe vették, hatóság félrevezetése és terrorizmussal való fenyegetés miatt indítottak eljárást ellene.