A Malév leállására reagálva a Lufthansa Csoport is gyors bejelentést tett: bővíti kapacitását frankfurti és müncheni járatain a Lufthansa, zürichi járatain a Swiss, bécsi járatain pedig az Austrian Airlines. Február 6-tól új járatokat is nyit a német nemzeti légitársaság: ezentúl Berlin és Hamburg is elérhető lesz a Lufthansa Budapestről induló repülőgépeivel. A szintén a Lufthansa Csoporthoz tartozó Brussels Airlines az eddigi napi kettőről, napi háromra növeli Budapest és a belga főváros között közlekedő járatainak számát.

Lufthansa Csoport bővíti járatai kapacitását Frankfurt, München, Bécs és Zürich célállomásokra, valamint Berlinbe, Hamburgba és Brüsszelbe indított új járatokkal segít a Malév bajbajutott utasain A Lufthansa Csoport sajnálattal vette tudomásul a magyar nemzeti légitársaság, a Malév Zrt. üzemszerű muködésének beszüntetését. A Lufthansa Csoport bejelentette, készen áll
arra, hogy szolgáltatásaival segítse a bajba jutott utasokat. A Lufthansa bővíti Frankfurt és München célállomásokról indított egyes repülogépeinek kapacitását, illetve február 6-ától napi ötre emeli a Frankfurtból Budapestre induló járatok számát. Ezen felül a Lufthansa 2012. február 6-tól új járatokat indít Berlinbol és Hamburgból. A német fővárosból naponta egy Boeing 737-es közlekedik majd, míg Hamburgból szintén napi egy alkalommal indul Lufthansa járat, valamint a vállalat folyamatosan fenntartja a napi három Düsseldorfba indított járatát is.

Az Austrian Airlines a megnövekedett utas igényekhez igazodva szintén nagyobb kapacitású gépekkel közlekedik a Bécs-Budapest útvonalon. Február 7-tol a Swiss Air Lines megnöveli a Budapest – Zürich vonalon közlekedo járatok kapacitását, a Brussels Airlines pedig az eddigi két járat helyett napi három alkalommal indít járatokat Brüsszelbe 2012. február 13-tól.

Lufthansa Csoport kapacitásbovítés
• Lufthansa Airlines (LH): Frankfurt (FRA), München (MUC)
• Austrian Airlines (OS): Bécs (VIE)
• SWISS (LX): Zürich (ZRH)
Lufthansa Csoport új járatok indítása
• Lufthansa Airlines (LH): Berlin (BER) és Hamburg (HAM)
• Brussels Airlines (SN): Brüsszel (BRU) napi plusz 1 járat indítása

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!