Bővíti együttműködési megállapodását a United Airlines és az Air New Zealand, a járatfejlesztések mellet új útvonalat is nyit az új-zélandi cég. 

Amellett, hogy a két légitársaság növeli kapacitásait Új-Zéland és az Egyesült Államok között, az Air New Zealand új, eddig egyetlen cég által sem repült útvonalon, Aucklandből Chicagoba nyit járatot.

Az új járatot, amely a 15-16 órás várható repült idővel előkelő helyet foglal majd el a leghosszabb non-stop légi járatok listáján, idén novemberben tervezik megnyitni. Kezdetben hetente háromszor repülnek majd az amerikai nagyvárosba az Air New Zealand Boeing 787-9 Dreamlinerei.

Ez lesz a cég ötödik észak-amerikai célállomása, Honolulu, Houston, Los Angeles és San Francisco után
– írja az ATW Online.

Emellett a chicago-i bázisú United Airlines is bővíti kapacitásait Új-Zéland irányába, az eddig szezonálisan csak októbertől márciusig üzemeltetett San Francisco – Auckland járat ezentúl egész évben közlekedik majd az amerikai cég részéről is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A útvonalon eddig a légitársaság Boeing 777-200ER gépekkel repülte az járatot szezonálisan, mostantól áprilistól október végéig marad az útvonalon a típus, és hetente csak három járatpár közlekedik majd. A nagyobb forgalmú (északi) téli időszakban hosszabb törzsű, Boeing 777-300ER típussal naponta repül majd Aucklandbe a cég.

Az Air New Zealand jelenleg is napi rendszerességgel közlekedteti Boeing 777-200ER gépeit fő bázisa és az amerikai nagyváros között.

A cég 2018-ban átadásra kerülő Boeing 787-9 Dreamlinerei pedig a többi ilyen típusú géptől eltérő, az amerikai piaci igényeknek jobban kedvező székezéssel érkezik, több prémium-kategóriás ülőhelyet kínálva az ultrahosszú-utakra.

Fotó: Air New Zealand