1998-ban repült utoljára Alitalia gép Róma és Marseille közt, most 16 év elteltével október 26-tól újra lesz közvetlen légi kapcsolat az olasz főváros és Franciaország második legnagyobb városa között. A nyári menetrend szezonális és állandó célpontokkal kiegészülve válik vonzóbbá.

Az Alitalia egyik Airbus A320-as gépe. (Fotó: Kovács Gábor - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Alitalia egyik Airbus A320-as gépe.
(Fotó: Kovács Gábor – AIRportal.hu)

Több olasz nagyvárosból rajzik ki az Alitalia-flotta közelebbi és távolabbi célpontokra egyaránt. A menetrendben szezonális és állandó járatok is szerepelnek, többségében üdülőhelyekre.

Róma-Fiumicino repülőteréről már most is igen gazdag kínálatból válogathat az utazni vágyó, de nyáron számos belföldi és nemzetközi desztinációval bővül az Alitalia járathálózata.

A belföldi városok között megjelenik a sziciliai Comiso, Lampedusa és Pantelleria szigetei. Nemzetközi fronton a macedón főváros, Skopje, továbbá Thesszaloniki, Palma de Mallorca, Ibiza és Rodosz is. Augusztusban pedig Menorca, Mykonos és Heraklion csatlakozik a hálózatba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Milánó mindkét nagy repterét, a Linatét és Malpensát is érinti az új menetrend. A linatei reptérről Varsó és Prága mellett belföldi célpontként Alghero, Lampedusa, Pantelleria és Torinó szerepel új desztinációként, augusztustól Athén, Thesszaloniki és Koppenhága is csatlakozik az európai hálózathoz. Malpensáról a spanyol Baleár-szigetekre Ibiza, és a görög szigetvilág gyöngyszeme, Rodosz válik elérhetővé közvetlen járattal.

Velencéből csak egy új menetrendszerinti járattal bővít a vállalat, de ez egy long-haul desztináció, mégpedig japán fővárosa, Tokió. Szardínia szigetét Nápolyból repüli majd az Alitalia.

A súlyos pénzügyi gondokkal küszködő olasz nemzeti légitársaság egy jól kialakított főként üdülőhelyekre koncentráló nyári menetrendet alkotva talán pozitívba fordíthatja pénzügyi mérlegét a harmadik negyedévben. Ez azonban csak pillanatnyi levegővételhez lesz elég és talán ahhoz, hogy az Etihad Airways szemében vonzóbb portékává váljon.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!