Tovább bővíti kelet-európai útvonalhálózatát a Qatar Airways: 2012 év végétől Szerbia és Lengyelország központi repülőterei is felkerülnek a folyamatosan növekvő desztinációs listára. A magyar fővárosban pedig a megnövekedett igényeknek eleget téve szeptemberben is megfordulnak majd a légitársaság nagyobb teljesítményű Airbus A321 típusú repülőgépei.

A Qatar Airways mai bejelentése értelmében november 20-tól Belgrád és december 5-től Varsó is elérhetők lesznek a légitársaság útvonalhálózatában, amely így az európai kontinenst tekintve már 32 desztinációval fog rendelkezni.

A szerb fővárosba irányuló járatok heti háromszor fognak közlekedni Ankarán keresztül; a lengyel fővárosba pedig heti négyszer közlekednek majd a világ ötcsillagos légitársaságának repülőgépei. A varsói járatok közbülső leszállás nélkül, közvetlen üzeműek lesznek.

A járatokat mindkét esetben a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren is jól ismert keskenytörzsű Airbus A320-as típuscsaláddal teljesíti a Qatar Airways. Az A320-200 típusú repülőgépek 12 business osztályú és 132 turista osztályú üléssel várják utasaikat. A 2012-es évben is Év Légitársasága díjjal kitüntetett Qatar Airways az átlagosnál magasabb fedélzeti komfortot kínál mindkét utas-osztályán. Mindegyik ülés háttámlája széles választékkal rendelkező audio-video szórakoztató rendszerrel igyekszik kényeztetni utasait.

A menetrendet illetően a belgrádi járatok keddenként, csütörtökönként és vasárnaponként fognak közlekedni. Az ötcsillagos Airbus reggel 8:30-kor száll fel Dohából és délután 13:50-kor landol a belgrádi Nikola Tesla nemzetközi repülőtéren. A visszajárat 15:05-kor indul és még éjfél előtt, 23:45-kor ér földet Dohában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A varsói járatok hétfőnként, szerdánként, péntekenként és szombatonként üzemelnek majd. A repülőgép délelőtt 9:20-kor indul Dohából és délután 13:20-kor érkezik a Chopin nemzetközi repülőtérre. Az A320-as 15:35-kor indul vissza és késő este 22:55-kor érkezik meg a dohai reptérre.

A Qatar Airways tájékoztatása szerint a megnövekedett piaci igényeknek eleget téve nemcsak augusztusban, hanem már szeptemberben is, 9 alkalommal nagyobb, Airbus A321 típusú repülőgépet fog üzemeltetni Doha és Budapest között.

A légitársaság budapesti képviseletétől származó információink szerint jelenleg szeptember 5-én, 8-án, 12-én, 16-án, 18-án, 25-én, 26-án, 27-én és 30-án várható a nagyobb típus.

Az első budapesti földet érés 2011. január 17-én (Fotó: Csemniczky Kristóf)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!