Kapacitásnövelő beruházást hajt végre az Embraer a Florida államban található melbourne-i gyárában, és felkészíti a létesítményt a Legacy család két legkisebb tagjának gyártására, mely most a Phenom 100/300 típusú könnyű üzleti jet-ek összeszerelését végzi.

A brazil gyártó 2014-ben technológiai kutató- fejlesztő központot hoz létre Melbourne-ben és a piaci kereslet függvényében, a közel jövőben érkező Legacy 450/500 típusok gyártását is elkezdheti a Florida államban található üzemben.

A Legacy családba tartozó közepes méretű üzleti repülőgépek modern fly-by-wire repülésvezérlő rendszerrel és Rockwell Collins gyártmányú Pro Line Fusion glass-cockpit avionikával lesznek felszerelve, melyeket HUD (Head Up Display) is kiegészít majd, a pilóták munkájának megkönnyítése érdekében.

A Legacy 500 szűzfelszállása 2012 novemberében megtörtént, a brazil gyártó Sao Jose dos Campos-ban található főhadiszállásának futópályájáról. A típus első példányának várható forgalomba helyezése 2014 második negyedévére datálható.

A Legacy 450 a nagyobb testvérétől kissé lemaradva kerülhet forgalomba, hiszen az első repülőképes prototípus, csak idén novemberben emelkedhet a levegőbe. A Legacy 450/500 meghajtásáról a Honeywell HTF7500E típusú erőforrás gondoskodik, mely képes 0,75 Mach sebességre is gyorsítani a brazil repülőgépipar legújabb fejlesztését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Legacy 500 (Forrás: Embraer)


Az Embraer másik floridai összeszerelő üzeme Jacksonvilleben található, ahol az A–29 Super Tucano könnyű támadó és kiképző turbólégcsavaros repülőgépek készülnek. A legutóbbi 20 gépes megrendelés az Amerikai Légierőtől futott be, amely egy ideig biztosan működésben tartja a jacksonville-i gyártósort.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!