Újabb két Boeing 787-9 Dreamliner repülőgéppel bővíti tengerentúli járatokat teljesítő szélestörzsű flottáját a Norwegian Air Shuttle diszkont légitársaság. A tervek szerint a cég újabb két hosszabb törzsű Boeing 787-9-es repülőgépet állít forgalomba 2020-ig.

A skandináv diszkont légitársaság flottájába 2018-ban érkezik két Dreamliner, melyet a CIT Aerospace lízingcégtől bérelnek majd és ugyanebben az évben további két, az AerCap lízingcégtől bérelt 787-9-essel egészül ki a flotta.

Ezekkel a bérelt gépekkel együtt a Norwegian Dreamliner flottája így eléri a 42 darabot 2020-ig.

A bérelt repülőgépek adta plusz kapacitásnak köszönhetően a légitársaság több útvonalon tudja majd kínálni szolgáltatásait és az interkontinentális operációját még versenyképesebbé tudja majd tenni – nyilatkozta Bjorn Kjos a cég vezérigazgatója a Flightglobalnak.

A Norwegian február végén vette át első hosszabb törzsű Dreamlinerét. A repülőgép függőleges vezérsíkját híres svéd színésznő, Greta Garbo fényképe díszíti. A repülőgép, melyet az MG Aviation lízingcégtől bérel a légitársaság, első kereskedelmi útján, február 27-én Oslóból a floridai Orlando-ba repült.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Norwegian 2016. elejéig mindössze nyolc darab Boeing 787-8-as repülőgépet üzemeltetett. A hosszabb törzsű, több utasférőhellyel és nagyobb hatótávolsággal rendelkező változattal új útvonalakat nyit a légitársaság Észak- és Dél-Amerika irányába, valamint Dél-Kelet Ázsiába.

A Norwegian első hosszabb törzsű Dreamlinerének átadása. (Fotó: Norwegian) | © AIRportal.hu

A Norwegian első hosszabb törzsű Dreamlinerének átadása. (Fotó: Norwegian)


Bővül és megújul a keskenytörzsű flotta is, érkezik a MAX!

A skandináv diszkont légitársaság a Dreamlinerek mellett kilencven darab 90 Boeing 737-800-as repülőgépet is üzemeltet európai járathálózatán.

A légitársaság bővíti a keskenytörzsű flottáját is a Boeing új generációs hajtóművekkel felszerelt 737 MAX 8 repülőgépeivel. A cég meglévő 100 darabra szóló opciós rendeléséből 8 darabot kötelező érvényű megrendeléssé konvertált át. Ennek köszönhetően a Norwegian 737 MAX 8-ra szóló rendelésállománya 108-ra növekedett. A Norwegian lesz a típus első európai üzemeltetője.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!