Jelentősen növelte Dohából elérhető thaiföldi desztinációinak számát a Qatar Airways: A katari légitársaság code share egyezményt kötött a Bangkok Airways-szel, amelynek révén a thai városok mellett a szomszédos Kambodzsa és Mianmar elérhetősége is tovább bővül.

A megállapodásnak köszönhetően Dohából nyolc thaiföldi város válik elérhetővé a bangkoki Suvarnabhumi nemzetközi repülőtéren keresztül, ahová a Világ ötcsillagos légitársasága naponta négy járatot kínál. Samui, Phuket, Chiang Mai, Trat, Sukhothai, Lampang és Krabi városai azok, amelyek Bangkok Airways által indított járataira ezentúl a Qatar Airways kódja is felkerül.

Bangkokot kiegészítendő a népszerű üdülőhelyre, Phuketre a Qatar Airways továbbra is napi egy közvetlen járatot kínál Dohából, de az új kódmegosztó egyezménynek köszönhetően ezen a vonalon is tovább nő a frekvencia, akárcsak Kambodzsa fővárosába, Phnompenbe és Mianmar gazdasági központjába, Rangunba.


Ázsia és azon belül is Thaiföld a Qatar Airways egyik legfontosabb piaca. A magyar utazók körében is kedvelt délkelet-ázsiai ország mostantól még inkább kinyílik a közönség előtt. A Qatar Airways naponta közlekedik Budapestről Dohába, ahonnan adott a lehetőség az átszállásra és előnyös csatlakozási pontok igénybevételére.

Ami a géptípusokat illeti a Qatar Airways a magyar fővárosból Airbus A321-200 típusával repül Dohába. Az onnan induló közvetlen thaiföldi desztinációkat a flotta zászlóshajója, a Boeing 777-es teljesíti. A továbbutazást biztosító Bangkok Airways gépparkja döntően Airbus A320-as típusokból áll a rövidebb útvonalakat kiszolgáló turbolégcsavaros ATR 72-esek mellett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!