A Virgin Group elnöken Richard Branson visszautasította azokat a „pletykákat”, hogy a Virgin Atlantic Airways 49%-ának eladása a Delta Air Lines-nak a Virgin Atlantic márkanév végét jelentené – írja cikkében az ATWOnline.

A Singapore Airlines megerősítette azokat a média értesüléseket, hogy tárgyalásokat folytat a Virgin Atlantic-ban meglévő 49%-os tulajdonrészének eladásáról. Több hírforrás, köztük a Reuters és a Bloomberg is arról számolt be, hogy az atlantai székhelyű Delta szerezheti meg a tulajdonrészt. A felek ezt nem kommentálták a nyilvánosság előtt. A Virgin Group az 51%-os részesedését meg kívánja tartani.

Branson a British Airways és az Iberia légitársaságok tulajdonosának, az International Airlines Group (IAG) vezérigazgatójának, Willie Walsh-nak a szavaira reagált, aki azt nyilatkozta a The Telegraph-nak, hogy „nem látja a szándékot a Delta részéről, hogy megtartsa a Virgin Atlantic márkanevet, mert ha ezt tennék az mit mondana a Delta márkanévről?” A Deltának első sorban a Virgin Atlantic London Heathrow repülőtérre érvényes repülési jogokra (slotok) fáj a foga – tette hozzá.

Branson a blogjában jelentette ki, hogy „Olyan pletykák terjedtek el a sajtóban, hogy a Virgin Atlantic vezetésének feladását tervezem és Willie Walsh szerint (aki a British Airways-t vezeti) a márkanevünk hamarosan el fog tűnni. Ez egy ábrándozás és teljesen félrevezető gondolat … Virgin Atlantic 28 éve, az egy repülőgéppel történő megalapítása óta az én „gyermekem” … és mindig is az marad. Még hosszú évek állnak előtte és ellentétben Mr. Walsh reményeivel nem tervezzük, hogy eltűnik.”

Branson nemrégiben vallotta be, hogy a Virgin Atlantic valószínűleg csatlakozik az egyik nagy légiszövetséghez. A Delta a SkyTeam meghatározó tagja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Virgin Atlantic Boeing 747-400-as repülőgépe. Fotók: Samu Ádám / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!